Over Ons

ERVARING

Square Wave Studio is de langstbestaande geluidsstudio in de provincie Groningen. Opgezet in 1981, is de studio een unieke faciliteit wat betreft ruimte, zeer hoogwaardige apparatuur, ervaring en deskundigheid. Anders gezegd hebben we van dat alles veel, hetgeen ook blijkt uit onze grote vari√ęteit aan projecten met bedrijven, instellingen, particulieren, bands en muziekensembles. Ons streven is altijd het bereiken van de hoogst mogelijke kwaliteit gegeven het budget en de doelstelling van een opname. Wij leveren dus uitsluitend maatwerk produkties, op basis van wensen van klanten.

KWALITEIT

Dat onze kwaliteit hoog wordt gewaardeerd blijkt onder andere uit de vermelding -uitstekend- in de Studiosterrengids, die volgens een soortgelijke opzet als de Michelingids zo'n 70 Nederlandse studio's heeft bezocht en onderzocht. Square Wave is de enige studio in de drie noordelijke provincies met die vermelding. Een uitgangspunt van die gids is dat opnamen uit een bepaalde studio overal goed moeten klinken. Belangrijk is ook dat onze produkties in (inter)nationale reviews altijd een (zeer) goede waardering krijgen. Onze slogan "high demands? We'll raise your standards!" spreekt daarbij voor zich.

RUIMTE

De studio is gebouwd en akoestisch ontworpen aan de hand van de principes van Philip Newell en zijn boek Recording Studio Design. Zijn principes leiden er toe dat geen wanden parallel zijn, er geen regelmatige verdeling is van bijvoorbeeld houten schrootwanden (randomisatie), de speakers flushmounted zijn ingebouwd (hetgeen veel betrouwbaarder monitoring resultaten garandeert) en alle ruimten volgens verhoudingsgetallen zijn gebouwd. Daar waar in kleine en demostudio's veel demping en diffusers op wanden en plafonds wordt geplaatst om een slechte basisakoestiek (nog een beetje) te corrigeren, zijn bij Square Wave wanden en plafonds nagenoeg 'kaal' en heeft de grote opnameruimte een hele mooie eigen galm. Maar omdat we de akoestiek kunnen varieren, kan de ruimte ook 'droog' gemaakt worden.

APPARATUUR

Het opnamesysteem waarmee wij werken, Radar24, wordt internationaal gezien als het best klinkende en meest betrouwbare digitale opnamesysteem. Onze produktieconsole Media51 van Amek behoort tot de best klinkende mengtafels ter wereld. Met de belangrijkste onderdelen ontworpen door Rupert Neve en voorzien van digitale besturing (mengtafelautomatisering) staat deze analoge console met zijn 44 kanalen garant voor absolute topkwaliteit geluid. Onze microfoons, luidsprekers, rand- en effectapparatuur zijn van eenzelfde kwaliteit. Op de pagina -DE STUDIO- staat een apparatuurlijst.

PROJECTEN

Square Wave wordt gebruikt voor CD-produkties, educatieve projecten, post-produktie, vervaardiging van audio-databases en bedrijfsprodukties. Op de pagina -PORTFOLIO/PROJECTEN- staan diverse projecten genoemd en zijn voorbeelden te beluisteren.